Altındağ mahallesinden emekçi kadınlar 8 Mart kahvaltısında buluştu

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle İzmir Altındağ mahallesinin emekçi kadınları Devrimci İşçi Partisi’nin çağrısıyla mahalle kahvesinde yapılan kahvaltıda buluştu.

 Kadınların katkılarıyla hazırlanan kahvaltının ardından bir yoldaşımız 8 Mart’ın emekçi kadınların mücadelesine dayanan tarihini hatırlattı. Yoldaşımız konuşmasında erkek egemen kapitalist sisteme, yoksulluğa, güvencesizliğe karşı kadınların sadece 8 Mart’ta değil her gün mücadele içinde olduğunu söyleyerek bu mücadelenin öncüsünün emekçi kadınlar olduğunu vurguladı.

Yoldaşımız konuşmada, iktidarın kadına yönelik şiddeti körükleyecek politikalar izlemesi, kadınların mücadeleyle kazandığı haklarını bir bir gasbetmesi, kadınları yoksulluğun ve krizin kıskacına sıkıştırarak güvencesizliğe itmesine karşı yaşamımızı, ekmeğimizi, hürriyetimizi savunmanın ancak örgütlü mücadeleyle olacağını belirtti.

Kahvaltı kadınların yaşadığı sorunlar ve bu sorunları aşmaya yönelik önerilerin konuşulduğu sohbetle devam ederken, katılan tüm kadınlara 8 Mart günü İzmir Alsancak’ta yapılacak emekçi kadınlar yürüyüşüne yapılan davetle sonlandı.