Başyazı: Vicdanımızla, bilincimizle, eylemimizle Filistin’in yanında olalım!

Kasım 2023 Başyazı

İsrail’in Gazze’deki soykırımcı saldırısında ölü sayısı 10 bini aştı. Siyonist terörün kurbanlarının yüzde 65’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Vicdanı olan her insan yaşananları görüyor ve zulme karşı Filistin halkının yanında duruyor. Ancak bu yetmez. Harekete geçmek ve somut eylemlerle Filistin’i desteklemek gerekiyor. Bunu sadece Filistinli çocuklar için değil, kendi çocuklarımız ve geleceğimiz için de yapmalıyız. Çünkü Filistin halkının düşmanı bizim de düşmanımızdır. Yanı başımızda Gazze’de göz göre göre bir halk soykırıma uğruyorsa Türküyle Kürdüyle hiçbir halk güvende olamaz. Emperyalizm, her gün bizi sömüren kapitalizmin en ileri halidir. Bugün Filistin halkına saldırıyorsa, o halkla aynı saftayız demektir.

Elimizden bir şey gelmiyor diyenlere kulak asmayın. Elimizden çok şey gelir. Yeter ki vicdanımızın sesini dinleyerek harekete geçtikten sonra eylemlerimize yön veren bilincimiz olsun. Gerçek en büyük silahımızdır. İsrail teröre karşı savaştığını söylüyor. Batı emperyalizmi aynı nakaratı tekrarlayıp duruyor. Yalan söylüyorlar. İftira atıyorlar. Gerçek ise başkadır. Filistin halkının işgale karşı direnişi meşrudur ve haklıdır. Gazze’de terörist olan İsrail’dir! Teröristin en büyüğü ise İsrail’in arkasındaki esas güç olan ABD ve NATO’dur! NATO’nun bir güvenlik şemsiyesi olduğu yalandır. Gerçek 15 Temmuz’da İncirlik’ten yakıt alan uçakların TBMM’yi bombalamış olmasıdır! En büyük terör örgütünü içimizde besliyoruz. Bu zillete son verilmelidir!

Siyonist İsrail ise ev, hastane, cami, kilise demeden, fosfor bombası gibi yasaklanmış mühimmat türleri kullanarak, hiçbir hava savunma sistemi olmayan, 45 kilometre karelik bir yere 2,3 milyon insanın hapsedildiği bir alanda katliam yapıyor. Gazze’yi savunan tek güç yerin altını tünellerle ören ve fedakârca savaşan direnişçiler. Ne onlar teslim oluyor ne Filistin halkı diz çöküyor. Onlar üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bizim üzerimize düşen emperyalist ve Siyonist saldırganlığı cephe gerisinde zayıflatmaktır.

Dedik ya gerçek en önemli silahımızdır. Demek ki gerçeğin üzerinin örtülmesine asla izin vermemeliyiz. Türkiye’de iktidar ve hâkim sınıflar, sözleriyle Filistin’in yanındaymış gibi yapıp eylemleriyle emperyalizme ve Siyonizme destek vermektedir. 

İsrail elçisi hâlâ kovulmadı. Siyonistler adamlarını kendileri çekti. Erdoğan bu basit tepkiyi bile göstermedi. Erdoğan “one minute” dedikten sonra bile, Mavi Marmara katliamından sonra bile İsrail’le ticaret rekorları kırdı Türkiye! Siyonist katil bu ticaretle semirdi. Bugün İsrail’in çelik pazarının yüzde 65’ine Türk şirketleri sahip! Her gün Türk limanlarından İsrail’in Hayfa limanına şilepler mal taşımaya devam ediyor. İsrail’e boykot! Boykot, katili güçten düşürmek demektir. Emekçi halkımız İsrail’e destek olan markaları boykot etmeli. Ama esas, iktidarı İsrail ile yapılan ticareti durdurması için zorlamalı, diplomatik ilişkileri tamamen kesmesini sağlamak için bastırmalı. 

Zira Türkiye’yi yönetenler sadece ekonomik olarak değil askeri olarak da Siyonizme hizmet ediyor. Malatya’da konuşlu NATO’ya bağlı Kürecik radar üssü İsrail’in bölge çapındaki en büyük istihbarat kaynağıdır. Gazze’ye ölüm yağdıran pilotlar geçmişte Konya’daki hava üssünde eğitim gördüler. ABD iki uçak gemisinin yanı sıra İncirlik’teki askeri üsse indirdiği bombardıman uçaklarıyla bölge çapında terör estiriyor. Tüm bunlara İngiliz emperyalizminin Ağrotur ve Dikelya üsleri ile Kıbrıs’ı batmaz bir uçak gemisi olarak kullanmasını da eklemeliyiz. Tüm bu üsler İsrail’e dur demeye yeltenen kim olursa onu caydırmak üzere oradadır. Türkiye Kürecik üssünü kapatırsa katilin bir gözünü kör eder. İncirlik üssünü kapatırsa katilin havaya kaldırdığı bir yumruğunu tutmuş olur. Türkiye’nin NATO’dan çıkması ise dengeyi tamamen değiştirecektir.

İşçiler emekçiler köylüler! Yüreğimiz Filistin’de atıyor. Eylemimizle de Filistin’in yanında olalım! İsrail’i boykot edelim! İsrail’le tüm ekonomik, diplomatik, askeri, kültürel, akademik ilişkilerin kesilmesi talebini yükseltelim! Emperyalist üslerin kapatılması, Türkiye’nin NATO’dan çıkması için mücadele edelim! Filistin halkının bir kez daha kendi topraklarından sürülmesini engelleyelim! Soykırımı durduralım! 

 

Bu yazı Gerçek gazetesini Kasım 2023 tarihli 170. sayısında yayınlanmıştır.