Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi Genel Kurulunda üye avukatlar Filistin halkının yanında ve dayanışma içinde olacağını ilan etti!

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi 20 Nisan Cumartesi günü genel kurulunu gerçekleştirdi. Üyelerin katılımı ile gerçekleşen genel kurulda, şubenin yönetim kurulu ve diğer organlarının seçimi yapıldı. Genel kurulun ana teması derneğin kuruluşunun 50. yılı olarak belirlendi. 7 Ekim 2023 tarihinden beri İsrail’e karşı Filistin halkının başlattığı meşru savunma mücadelesi ise ikinci temaydı. Bu kapsamda Filistin halkıyla dayanışma içinde olma ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapan önerge kabul edildi.

Önergenin sunulması sırasında İsrail’in kendi şeriatına dayanarak Filistin topraklarını gasp etmeye çalıştığı ve Filistin halkını yok etmeyi amaçladığı, Filistin halkına karşı bir apartheid rejimi uyguladığından bahsedildi. Emperyalist batının bu mezalimi desteklediği, Ortadoğu devletlerinin ise ikiyüzlü davranarak Filistin halkını yalnız bıraktığı ancak tüm bunlara rağmen Filistin halkının Nekbe’den beri direnişi devam ettirdiği vurgulandı. 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’den başlatılan direnişin Filistin halkının meşru savunması kapsamında değerlendirilmesi gerektiği ve İsrail’e karşı boykotu büyütmenin Filistin halkı için yapılabilecek en önemli dayanışma olacağının altı çizildi.

Genel kurulda, “Filistin halkıyla dayanışmak, Filistin halkının uğradığı zulüm ve soykırım karşısında yaşam hakkını ve özgürlük mücadelesini savunmak ve destek olmak ve bu anlamda ulusal ve enternasyonal düzeyde tüm kurum, kuruluş ve örgütlerle işbirliği içinde mücadeleyi yürütmek ve dayanışmayı büyütmek için yönetim kuruluna görev ve yetki verilmesi ve aynı zamanda Genel Merkez genel kuruluna bu önerinin ÇHD İzmir Şubesi tarafından iletilmesi” kararı alındı; Filistin halkı ve onların destekçileri ile her türlü dayanışma içinde olunacağı ilan edildi.

ÇHD İzmir Şubesi üyeleri, Filistin halkının yanında olduğunu genel kurul kararıyla da tescilledi. Şimdi Filistin halkının yanında olma ve Filistin halkının dünya halklarından talebi olan boykotu örgütlemenin zamanı!

Nehirden denize Filistin özgür olacak!