Devrimci İşçi Partisi Gebze bürosunda Filistin konulu toplantı: İşçi sınıfı Filistin’in yanında!

Devrimci İşçi Partisi Gebze bürosunda Filistin konulu toplantı: İşçi sınıfı Filistin’in yanında!

Devrimci İşçi Partisi Gebze bürosunda “Siyonist işgal ve Filistin direnişinin gerçekleri” başlıklı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya çeşitli fabrikalardan, tersanelerden ve depolardan işçiler katıldı.

Toplantı, Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları Platformu sözcüsü Kutlu Dâne’nin sunumuyla başladı. El Aksa Tufanı’nın Filistin halkının tarihsel yok oluşa karşı bir başkaldırısı olduğunu söyleyen Dâne, Filistin davasının 7 Ekim’de başlamadığını Filistin halkının yüz yılı aşkın süredir zulme uğradığını belirtti. Filistin halkının sadece Siyonist İsrail’e karşı değil, aynı zamanda emperyalizme ve onun işbirlikçisi devletlere yani yedi düvele karşı savaştığını da belirtti. Dâne ayrıca sunumunda Türkiye gibi sözde Filistin’in yanında görünen ama özünde İsrail’in yanında olan işbirlikçi devletlerin gerçek yüzlerini de teşhir etti. Emperyalizmi ve Siyonizmi ancak örgütlü işçi sınıfının yenebileceğinin altını çizen Dâne sunumuna işçilere boykot ve örgütlenme çağrısı yaparak son verdi.

Sunumun ardından toplantı işçilerin soru ve katkıları ile devam etti. Sunuma yapılan katkılarda Filistin halkının kazanmasının işçi sınıfının ve ezilen halkların çıkarına olduğu vurgulandı. Siyonizmin yalanlarına karşı Filistin halkının gerçeklerinin bir kez daha ortaya koyulduğu ve işçi sınıfının Filistin halkının yanında Siyonizmin karşısında mücadele etmesinin gerektiğinin vurgulandığı bir etkinlik oldu. Devrimci İşçi Partisi olarak Siyonizmin yalanlarını ve Filistin direnişinin gerçeklerini anlatmaya ve emperyalizme ve Siyonizme karşı örgütlenmeye devam edeceğiz. Nehirden denize özgür Filistin!