Devrimci İşçi Partisi’nin Gebze’deki yeni bürosu açıldı!

Devrimci İşçi Partisi tersane, metal, gıda gibi farklı işkollarından işçilerin yoğunlukta olduğu bir toplantıyla Gebze’deki yeni bürosunu açtı. Gebze bölgesinde mücadeleleriyle bilinen öncü metal işçilerinin, sendika temsilcilerinin, şu anda grevde olan Corning işçilerinin, tersane işçilerinin ve emekçi kadınların söz alıp tecrübelerini paylaştığı bu toplantı katılımcılar için umut kaynağı oldu. Nüfusunun büyük bir bölümü sanayi işçilerinden oluşan Gebze’deki yeni büromuz işçilerin emekçilerin siyasi ihtiyaçlarının karşılık bulacağı bir uğrak noktası olacak.

Doğru temelde, sınıfsal olarak kutuplaşalım! Sermayenin saldırılarına hazırlıksız yakalanmayalım!

Açılış konuşmasının ardından söz alan Devrimci İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Dölek, Millet İttifakı’nın muhalefette fakat fikirlerinin iktidarda olduğunu dile getirdi. Millet İttifakı’nın istibdadı devirecek gücünün de niyetinin de olmadığını belirten yoldaşımız, Türkiye’de seçimin her zaman gündem olduğunu, yerel seçimlerin ardından erken seçim tartışmalarının başlayacağını, işçiye emekçiye sorunlarını çözmek için sandığın gösterileceğini fakat işçi sınıfının sorunlarını fabrikalarda, alanlarda verilen fiili mücadelenin ve örgütlülüğün çözeceğini hatırlattı.

Her toplu iş sözleşmesinde (TİS) masaya işçi sınıfının tamamı oturuyor! MESS ile yapılacak TİS görüşmeleri gündemine sahip çıkalım!

Chen Solar fabrikasının baş temsilcisi yoldaşımız, MESS ile imzalanan sözleşmenin önemine vurgu yaptı. MESS’e bağlı olmayan fabrikalarda gerçekleştirilen TİS görüşmelerinin hepsinde patronların masaya MESS ile imzalanan sözleşmeyi emsal olarak getirdiğini hatırlatan yoldaşımız, MESS’e karşı edinilen her kazanımın dolaylı olarak diğer fabrikalardaki işçileri de olumlu olarak etkilediğini bu yüzden her işçinin MESS ile yapılan görüşmeleri yakından takip etmesi gerektiğini, sözleşmenin muhatabı işçilerin mücadelesine omuz vermesi gerektiğini hatırlattı.

Bununla beraber HT Solar’da çalışan bir yoldaşımız, her toplu iş sözleşmesinin emsal olma potansiyeli taşıdığını, bu sebeple MESS grubu sözleşmesinden önce imzalanan sözleşmelerin de MESS grubu işçilerine örnek olacağı bilinciyle imzalanması gerektiğinin altını çizdi.

Corning işçileri yol gösteriyor! Corning grevi kazanacak!

Açılış toplantısına halihazırda grevde olan Corning işçileri de katıldı. Corning fabrikası temsilcisi, önceki konuşmacılarla paralel olarak Corning grevinin etki alanının Corning fabrikasının sınırlarının çok ötesinde olduğunun bilincinde olduklarını söyledi. Bu bilincin gerektirdiği şekilde hareket ettiklerini ve mutlaka kazanacaklarını vurguladı. Corning grevini destekleyen herkese teşekkür etti.

Devrimci İşçi Partisi işçileri saflara çağırıyor!

Bir işçi partisi olan Devrimci İşçi Partisi, Gebze bölgesinde bir süredir faaliyet yürütüyor ve günden güne etki alanını genişletiyor. Yeni Gebze bürosunun da işçi sınıfının örgütlülüğünü arttırmasına vesile olmasını hedefliyor. Daha fazla işçi daha fazla mevzi! Bu düzenden hesabı devrimci işçiler soracak!