DİP’li Öğrenciler Dolmabahçe’de Denizlerin izinde

1968 devrimci hareketinin üç önderi Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişinin 47. yıl dönümünde, Devrimci İşçi Partili Öğrenciler 68 gençliğinin Amerikan 6. Filosu’nu denize döktüğü Dolmabahçe’de anma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde, konuşma yapan yoldaşımız, 68’in bu topraklara kazıdığı anti-emperyalist, anti-Siyonist mücadeleye DİP’li Öğrenciler’in sahip çıktığını, 6 Mayıs’ı bir yas günü olarak değil, emperyalizme karşı mücadele bayrağını yükseltme ve bu uğurda çarpışan devrimcileri hatırlatma günü olarak gördüğünü vurguladı. Dünya halklarına kan ve gözyaşından başka bir şey vermeyen NATO’dan çıkılması, İncirlik ve diğer emperyalist üslerin kapatılması için mücadele etmenin, Denizlerin bize bıraktığı devrimci mirasın gereği olduğunu belirtti. Buna ek olarak, Amerika ve İsrail’e karşı hiçbir yaptırımda bulunmayan AKP hükümetinin hamasi nutuklarla halkı oyaladığını belirtti. Amerika’ya düşman olmadan, İsrail ile ekonomik, askeri, diplomatik, kültürel ilişkilere son vermeden, Filistin’in, Ortadoğu’nun, dünya halklarının dostu olunmayacağı vurgulandı. Bu bağlamda, karşısına Amerikan emperyalizmini ve İsrail işgalini alan devrimcilerin, dünya halklarının gerçek dostu olduğunu söyledi.

Ardından DİP’li Öğrenciler yaptıkları açıklama ile NATO’nun ve Amerikan emperyalizminin Türkiye’de meydana gelen birçok katliamın organizatörü olduğunu, 1999 yılında Türkiye’nin de aktif olarak katılımıyla Yugoslavya halkının başına bombalar yağdırdığını, Afganistan’da 18 yıldır savaş sürdürdüğünü, Venezuela’yı darbeyle, Küba’yı yok etmekle tehdit ettiğini bir bir gözler önüne serdi. Türkiye’de bulunan emperyalizmin 14 tane askeri üssünün ve daha önemlisi İncirlik üssündeki emperyalistler tarafından kullanılmaya hazır nükleer silahların, bölge halklarının tamamı için en önemli güvenlik sorunu olduğunu vurguladı. 15 Temmuz günü meclisi bombalayan uçakların yakıt ikmalinin İncirlik üssünden kalkan uçaklar tarafından yapıldığının fakat bu darbe girişiminden sonra AKP hükümetinin, İncirlik üssüne dair hiçbir yaptırım uygulamadığının unutulmaması gerektiğini söyledi.

Açıklama 68 gençliğinin bu topraklara yerleştirdiği anti-emperyalist mücadeleyi büyütmek için, emperyalistlere ve işbirlikçilerine karşı emekçi halkı ve bütün gençliği bu mücadeleye dahil etme çağrısı ile son buldu. Açıklamadan sonra, Denizleri ve bu yolda yürümüş bütün devrimcileri anmak adına 6. Filo’nun denize döküldüğü yere karanfiller bırakılarak eylem sonlandırıldı.