İstanbul İkitelli’de Gerçek gazetesi 1 Mayıs toplantısı: “Dipten gelen dalga 1 Mayıs’a!”

okur toplantısı

Devrimci İşçi Partisi, 24 Nisan Pazar günü İstanbul İkitelli bürosunda Gerçek gazetesi 1 Mayıs özel okur toplantısı düzenledi. 1 Mayıs’a artık günler kalmışken, işçi sınıfının siyasetinin emekçi halk ile buluştuğu, emekçi halkın kendi gündemini tartıştığı Gerçek gazetesi okur toplantısına 1 Mayıs coşkusu damga vurdu.

İkitelli emekçi halkının büyük ilgi gösterdiği etkinliği hoş geldiniz konuşmasıyla başlatan yoldaşımız iki yıl aranın ardından yapılacak olan ilk 1 Mayıs’a bayram çocuklarının coşkusuyla, orak çekiçli önlüklerle, Parti saflarında katılma çağrısı yaptı. Ardından Devrimci İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Dölek’in 1 Mayıs’ın anlamını, önemini, bugün işçi sınıfı ve emekçi halk için ne ifade ettiğini anlattığı sunuma geçildi. Levent yoldaşımız 1 Mayıs’ın sadece bir işçi bayramı olmadığını, 8 saatlik işgünü mücadelesi ile başlayan tarihinden Türkiye’deki 1977 1 Mayıs’ı örneklerinde olduğu gibi sayısız bedelin ödendiği birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirtti. Emekçi halkın burjuvazinin düzen partileri tarafından türlü şekillerde bölünmek istendiğini aktaran yoldaşımız bu 1 Mayıs’ta kardeş kavgasının karşısında sınıf kavgasında birleşen bir işçi sınıfının tek kurtuluş ümidi olduğunun altını çizdi. Dölek, işçi sınıfının 2022 yılının başından beri yükselmekte olan bir dip dalgasını yarattığını ve iş, aş, hürriyet için 1 Mayıs’ın mücadele gününe çevrilmesi gerektiğini vurgularken, tüm emekçi halkımızı sınıf siyasetine, partiye, devrimci mücadeleye davet etti.

Sunum sonrasında alınan sözler ve katkılar ile okur toplantısının tartışma kısmına geçildi. Emekçi halkın önüne sunulan seçim tartışması hakkında gelen soru üzerine sosyalist solun seçim tutumu, birlik arayışı ve Partimizin bağımsız sosyalist odak ve cumhurbaşkanı politikası detaylı şekilde tartışıldı. 1 Mayıs günü İstanbul Maltepe miting alanında Devrimci İşçi Partisi saflarında görüşme sözüyle etkinlik sona erdi.