İstanbul İkitelli’de Gerçek gazetesi okur toplantısı: “İş, aş, hürriyet için; işgal, grev, direniş!”

İstanbul İkitelli’de Gerçek gazetesi okur toplantısı: “İş, aş, hürriyet için; işgal, grev, direniş!”

24 Temmuz Pazar günü Devrimci İşçi Partisi İkitelli bürosunda, işçi sınıfının ve emekçi halkın kendi gündemini konuşup tartıştığı Gerçek gazetesi okur toplantılarının bir yenisi düzenlendi. Gazete sunumuna gazetemizin bu ayki “İş, aş, hürriyet için; işgal, grev, direniş!” olan başlığına adını veren, Gebze’de bulunan Smart Solar fabrikasındaki işçilerin gerçekleştirdiği sendikal baskılara karşı fabrika işgalinin anlatımıyla başlandı. Sunumu gerçekleştiren yoldaşımız gazetemizin ilk sayfasında yer alan “Boş tencere nasıl dolacak? Memlekete hürriyet nasıl gelecek?” sorusuna, Smart Solar işçilerinin haklarını örgütlenip söke söke alarak en güzel cevabı verdiğini vurguladı.

Toplantıda bugün içinde bulunduğumuz ekonomik kriz koşullarında düzen siyasetinden bir çözüm beklenemeyeceği, işçi ve emekçilerin çözüm için kendi iradelerini ortaya koyduklarında yaşam koşullarını iyileştirebilecekleri belirtildi. Yaşadığımız sorunların çözümü için iradeyi düzen siyasetine bıraktığımızda onların bu sorunlara hiçbir çözüm getiremeyip düzenin devamını sağlayacak adımları atacakları dile getirildi. Düzen muhalefeti bugün bize seçimleri beklememizi, sokağa çıkmamamızı salık verirken istibdad rejimi içindeki farklı kliklerin hiç de seçimi beklemeyip kendi kirli düzenlerinin devamı için bir iç savaşı bile göze alabilecekleri vurgulandı.

İstibdad rejiminin bugün bizi sadece ekonomik krizle değil, olası bir dünya savaşında savaşın cephe ülkesi haline adım adım getirmesiyle de tehdit ettiği belirtildi. 28-30 Haziran arasında Madrid’de toplanan NATO zirvesinde, en başta ABD ve İngiltere olmak üzere emperyalist ülkelerin insanlığı bir dünya savaşına doğru sürükleyen emperyalist politikalarına destek vererek istibdad rejiminin bir kez daha emperyalist saflardaki yerini netleştirdiği söylendi. NATO’nun desteği ile Suriye ve Irak’ta gerçekleştirdiği operasyonların Türkiye’yi giderek Rusya ve İran ile karşı karşıya getirdiği belirtildi.

Gazete sunumunun ardından alınan sözlerle etkinlik devam etti. Mahalle halkından bir tekstil işçisi fabrikalarda, atölyelerde daha fazla işçinin bilinçlendirilmesi, mücadeleye katılması için çalışmaların arttırılması gerektiğini dile getirdi. Burjuvazinin kendi içindeki kayıkçı kavgası ve düzen siyasetinin tutumu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Zaho ilçesinde yaşanan sivil katliamı, üniversite sınavından çıkan gençliğin içine koşulduğu eşitsiz eğitim sistemi üzerine sözler ile etkinlik sone erdi.