Sputnik’te grev 30. gününde kararlılıkla devam ediyor!

Sputnik’te grev 30. gününde kararlılıkla devam ediyor!

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) örgütlü olan Sputnik Türkiye basın emekçileri, mücadelelerinin 30. gününde Sputnik yönetimini bir kere daha uyarmak için Ankara’da iş yerlerinin önünde bir araya geldiler ve bir basın açıklaması yaptılar. Devrimci İşçi Partisi olarak, basın emekçilerinin grevine destek olmak adına biz de oradaydık.

Sputnik’te örgütlendikleri ilk günden bugüne müzakerede ısrarcı olan taraf olduklarını söyleyen TGS üyesi Sputnik emekçileri; yönetimin ilk günden beri sendikayı tanımadığını, üyelerinin taleplerini yok saydığını ve en sonunda da masayı dağıttığını aktardılar. Grev sürecinde, grevin tesirini kırmak amacıyla anayasaya aykırı bir biçimde işe alımlar yapıldığını, ayrıca meslek büyüğü olmakla övünen 9 programcının greve rağmen programlarına başladığını söylediler ve bu grev kırıcılara sert bir şekilde tepkilerini gösterip onlar adına utandıklarını belirttiler.

Basın emekçilerinin haklı talepleri karşılansın!

TGS’nin 17 Ağustos’ta başlattığı ve 30 gündür devam eden, şu ana kadar 24 basın emekçisi sendika üyesinin baskılar sonucunda işten atıldığı grevde, ekonomik ve sosyal haklarını arttırmak ve editoryal bağımsızlıklarını güvence altına almak isteyen basın emekçilerinin ilk günden bugüne kararlılıklarında bir değişiklik olmadı. Taleplerini bir kez daha yüksek bir sesle dile getirdiler:

  • Gayri yasal ve gayri ahlaki bir şekilde kalktığınız masaya dönün.
  • Atılan 24 üyemizi işe iade edin.
  • Sendikal hakları tanıyın.
  • Adil bir ücreti toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alın.

Anayasayı açıkça çiğneyen Sputnik yöneticilerine karşı gözlerini sıkı sıkı yuman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve İletişim Başkanlığına seslenen emekçiler, grev alanlarında 30 gündür beklediklerini ve gerekirse daha da beklemeye hazır ve kararlı olduklarını belirttiler. Biz de Devrimci İşçi Partisi olarak bu haklı mücadelenin ve TGS’de örgütlü olan Sputnik basın emekçilerinin yanındayız.