Petrol-İş Gebze Şubesi’nde sınıf mücadeleci değişim!

Petrol-İş Gebze Şubesi’nde sınıf mücadeleci değişim!

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nin 12’nci Genel Kurulu 7 Ocak Pazar günü Happy Inn Gebze Hotel’de gerçekleşti. Geçmişte de heyecanlı ve sınıf mücadeleci değişimlere sahne olan otel salonu bu kongrede de delegelerin ve misafirlerin yoğun katılımıyla doldu. Kongre coşkulu bir atmosferde geçti. Toplamda 200 delegenin katıldığı şube seçiminde eski Şube Başkanı Eyüp Akdemir ve eski Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızçiçek’in listeleri çarşaf usülüne göre yarıştı. Şivan Kırmızıçiçek oyların 116’sını alırken Eyüp Akdemir 83 oyda kaldı. Bu sonuçlarla yeni Şube Başkanı Şivan Kırmızıçiçek seçilirken şube yönetimine Şivan Kırmızıçiçek’in listesinden eski Trelleborg baştemsilcisi Dursun Karataş ve eski şube başkan yardımcısı Dönmez Aytekin seçildi. Denetleme ve disiplin kurulu listelerinin tamamı da yine Şivan Kırmızıçiçek’in listesinden seçildi.

Mücadeleci şubeye mücadeleci yönetim

İşçilerin başkenti Gebze’nin en mücadeleci sendikalarından Petrol-İş Gebze Şubesi, hem yakın dönemde hem de geçmişte çok sayıda sınıf mücadelesi örneği gösterdi. Flormar direnişi, Trelleborg, Novares gibi grevli toplu sözleşme örnekleri, Pulver, Portakal Plastik gibi fabrika örgütlenmeleri ve yakın zamanda örgütlü olduğu bazı fabrikalardaki ek zam mücadeleleri gibi pek çok mücadele örneği ortaya kondu. Aynı zamanda Gebze Sendikalar Birliği gibi işçilerin sendika ayrımlarını aşan bir eylem birliğini hedef almasıyla Petrol-İş Gebze Şubesi işçi sınıfının önemli bir mücadele örgütü olma özelliğini taşıyor.

Sendikana üye ol, sahip çık, denetle!

Şube Genel Kurulu, sendikanın bu sınıf mücadeleci anlayışının şube yönetimine taşınması açısından önemli bir sonuçla tamamlanmıştır. Gelecekte Petrol-İş Gebze Şubesi, Türk-İş’in tepelerinden mücadeleyi soğuracak baskılarla değil sendikanın örgütlü ve öncü işçilerinin taban baskısıyla yoluna devam ettikçe çok sayıda sınıf mücadeleci sendikacılık örneği yaratmaya devam edecektir. Kazanılmış haklarımıza ve çok daha fazlasına göz diken patronlar, büyük bir saldırı hazırlığı için yerel seçimlerin bitmesini beklerken sendikalardaki sınıf mücadeleci anlayışın yeşermesi işçi sınıfının en yakıcı ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Gebze Sendikalar Birliği gibi örneklerin de bu olası saldırılara karşı sendika ve konfederasyon ayrımı gözetmeden işçilerin birliğini güçlendirecek ve harekete geçirecek girişimleri oluşturması bu sınıf mücadeleci anlayışın bir gerekliliğidir. Devrimci İşçi Partisi olarak Petrol-İş Gebze Şubesi’ndeki değişimi destekliyor ve petro-kimya işçilerini sınıf mücadelesini büyütmek üzere sendikalarına üye olmaya, sahip çıkmaya ve denetlemeye çağırıyoruz.