Sarıyer Belediyesi işçileri ekmeğine sahip çıkmak için grevde!

Sarıyer belediyesi grev

5 Temmuz’da Sarıyer Belediyesi işçileri, sendikayla belediye yönetimi arasında toplu iş sözleşmesi sürecinde ortaya çıkan anlaşmazlıklar sebebiyle greve çıktılar ve hâlâ grevlerini kararlılıkla sürdürüyorlar!

Belediye yönetiminin kurduğu komisyon, zam oranını yüzde 40 olarak belirledikten ve işçiler tarafından da bu oran kabul edildikten sonra ertesi gün zam oranını yüzde 20’ye indirdi. Resmi enflasyon %78, gerçek enflasyon ise bunun fazlasıyla üstündeyken Sarıyer Belediyesi işçilere utanmazca yüzde 20 gibi düşük bir oran sundu ancak işçiler bu oranı kabul etmedi. Ayrıca belediye, kamuoyuna çalışanların aldığı maaşlarla ilgili yalan bilgiler sunarak işçileri haksız duruma düşürmeye çalıştı, grev pankartını sökmeye çalışarak grevi sabote etti. Belediye yönetimi, işçiler greve çıkacağı için son maaşlarını, ikramiyelerini ve yol ücretlerini yatırmayacak kadar saldırılarını arttırdı.

Tüm bu yalanlara ve baskılara rağmen grevlerini sürdüren işçiler, her geçen gün enflasyon yüzünden yoksullaşmayı reddederek seslerini yükseltiyor. TÜİK önüne gidip halkı enflasyona yedirmeyeceğini söyleyen CHP’nin ve burjuva muhalefetinin işçiler hakkını aradığında iktidardan farksız olduğu tekrardan gözler önüne seriliyor. İşçiler insanca yaşamak istediğinde, krizin bedelini ödemeyi reddettiğinde tüm patronlar ve partileri aynılaşıyor. Hayat pahalılığına, yoksulluğa karşı patronların hiçbir çözüm sunmadığını, kendi haklarımızı ancak mücadele ederek kazanabileceğimizi Sarıyer Belediyesi işçileri gösteriyor.  Ekmek mücadelelerinin başarıya ulaşmasında hepimiz onlara destek olmalı ve mücadelelerini kendi mücadelemiz gibi sahiplenip yükseltmeliyiz. Devrimci İşçi Partisi olarak bizler de taleplerinin karşılanması için Sarıyer Belediyesi işçilerinin yanındayız!