Sputnik işçileri yeni yıla grevle girdi. Grev alanı gerçeği savunanlarla gerçeğe ihanet edenleri ayırıyor!

Sputnik işçileri yeni yıla grevle girdi. Grev alanı gerçeği savunanlarla gerçeğe ihanet edenleri ayırıyor!

Sputnik Türkiye işçileri yeni yıla grevle girdi. Yılın ilk günü grevin 138.günüydü. Sputnik Türkiye işçileri ilk olarak düşük ücretlere karşı Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) örgütlendiler. Sendikal yetkiyi aldıktan sonra patronla toplu sözleşme masasına oturmayı talep eden emekçiler tam bir işçi düşmanlığıyla karşılaştılar. Sputnik Türkiye sendikal yetkiyi tanımadığı gibi TGS temsilcilerinin ve üyelerinin taleplerini de ilk günden itibaren yok sayarak toplu sözleşme masasını dağıttı. Sendikaya üye İstanbul ve Ankara’da 24 emekçiyi çeşitli gerekçelerle işten çıkardı. TGS üyesi emekçiler bunun üzerine sendikalarının öncülüğünde, Ankara ve İstanbul ofislerinin önünde grev çadırı kurdular.

Örgütlü ve sendikalı çalışmanın bir hak olduğunu söyleyen emekçiler “Sputnik’e sendika girecek” şiarıyla grevlerine devam ediyor. Süzer Plaza önündeki grev alanı aynı zamanda tüm basın emekçileri için ve halkın haber alma hakkı için basın hürriyetinin savunulduğu bir kürsü. Bu grev alanı aynı zamanda ekmek ve hürriyet mücadelesini birlikte yürüten grevcilerle, kendini muhalif olarak pazarlayan ama parayı ve konumlarını korumak için zora gelince düpedüz grev kırıcısı olanların da ayrıldığı bir turnusol işlevi görüyor. Sputnik Radyo’da ve internet sitesinde grev kırıcılığı yaparak program ve haber yapmaya devam edenlerin, gazeteciliğine de yorumlarına da inanmadan önce iki defa düşünmek gerek. Çıkarı için bir kere ihanet eden her zaman ihanet edebilir çünkü!

Sputnik Türkiye işçileri, hak mücadelesi verdikleri bu günlerde grevlerine devam ederken, hâlâ herkesin desteğini de bekliyor. Ekmek ve hürriyet için mücadele eden işçiler bu desteği sonuna kadar hak ediyor.

Sputnik Türkiye işçilerinin talepleri şöyle:

Gayriyasal ve gayriahlaki olarak kalktığınız masaya dönün!

Atılan emekçileri işe iade edin!

Sendikal hakları tanıyın!

Adil bir ücreti toplu sözleşme ile garanti altına alın!

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Ocak 2024 tarihli 172. sayısında yayınlanmıştır.