Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde emekçi kadınlar İstanbul İkitelli’de buluştu

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında Devrimci İşçi Partisi ve İstanbul Avrupa Yakası Dersimliler Derneği birlikte bir etkinlik gerçekleştirdiler. 

Çeşitli sektörlerden ve ev emekçisi kadınlardan oluşan etkinlik DİP’li yoldaşımızın yaptığı konuşmayla başladı. 

Yoldaşımız konuşmasına kadına yönelik şiddetin tarihini anlatarak başladı. Erkek egemen kapitalist sistemin şiddeti nasıl yeniden ve her gün ürettiğini ayrıntılı biçimde aktardı.  Mevcut siyasi iktidarın kadına yönelik şiddeti önlemek bir yana devamlı ve sistemli şekilde uyguladığı politikalarla şiddeti körüklediğini vurguladı. İktidarın sürekli olarak kadınların kazanımlarına saldırdığına değinerek son dönemdeki nafaka tartışmalarının ardında yatan sebebinse kadının boşanmasına engel olmak amacının olduğunu ve nafaka hakkını tırpanlamanın kadınları mutsuz evliliklere mahkûm edip boşanmak isteyen kadını da şiddete mahkûm etmek anlamını taşıdığını belirtti. 

Yoldaşımız konuşmasının sonunda Filistin’de yaşanan mezalime dikkat çekerek katil İsrail’in saldırıları sonucu binlerce kadın ve çocuğun öldüğünü ifade etti. Savaşın en yakıcı biçimde kadınları ve çocukları etkilediğini vurgulayarak ve Filistin halkının verdiği mücadeleyi selamlayarak desteklerimizi sürekli olarak göstereceğimizin altını çizdi. 

Yoldaşımızın konuşmasından sonra İstanbul Avrupa Yakası Dersimliler Derneği başkanı söz aldı. Dersimliler Derneği başkanı kadınların eşlerinden, oğullarından, babalarından ya da sokaktaki başka erkekler tarafından şiddete maruz kaldığını ve iş yaşamında da emeklerinin karşılığını alamadığını belirten anlamlı bir şiir okudu. 

Etkinlik sunumların ardından mahalleli kadınların yaptığı katkılarla son buldu.