ABD emperyalizmine ve Karadeniz’de NATO kuşatmasına karşı gençlik mücadeleye!

ABD savaş gemisi

1 Kasım Pazartesi günü ABD emperyalizmine ait USS Mount Whitney adlı savaş gemisi, Karadeniz’e açılmak üzere İstanbul’a geldi. USS Mount Whitney savaş gemisi Sarayburnu’nda demirledi. Çarşamba günü USNS John Lenthall adlı bir savaş gemisi daha Karadeniz’e açılmak üzere Çanakkale Boğazı’nı geçti. İki savaş gemisi Karadeniz’de emperyalizmin savaş örgütü NATO’nun tatbikatlarını gerçekleştirecek. Geçtiğimiz Nisan ayında da Rusya’ya karşı caydırıcı bir rol almak üzere iki savaş gemisi boğazlardan geçerek Karadeniz’e geçmişti. ABD emperyalizmi Rusya’yı kuşatma planı çerçevesinde bu tatbikatları gerçekleştiriyor. 

Emperyalistleri kovalım, NATO’yu yıkalım!

ABD emperyalizmi gittiği her yerde savaşlar, katliamlar, darbeler yapmış halkları birbirine kırdırmıştır. Karadeniz’de emperyalist ABD’nin varlığının artması da bölge halklarına daha çok savaş ve emperyalizme daha fazla esir olmayı getirir. Biz Devrimci İşçi Partili öğrenciler ABD emperyalizminin, Karadeniz’de arttırmayı planladığı emperyalist kuşatmaya karşı mücadele ediyoruz. Karadeniz’den, Akdeniz’den ve Ortadoğu’dan ABD emperyalizmini kovacağız, kovmak yetmez emperyalizmin savaş örgütü NATO’yu yıkacağız.

Emperyalisteler, işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın!

Bugün de, kendine “yerli ve milli” diyen istibdad rejimi, ABD emperyalizminin bir numaralı işbirlikçisidir. İstibdad rejiminin İstanbul Vali yardımcısı Şevket Atlı, ABD askerlerini ağırladıkları için ABD’li Albay Dan Prochazka’dan teşekkür dileklerini aldı. ABD emperyalizminin bir numaralı işbirlikçisi istibdad rejiminin bürokratı, emperyalizme hizmetlerinin tebriklerini almıştır. İstibdad rejimi Karadeniz’de savaş çığırtkanlığının arttırılmasında başat rol oynamakta, emperyalist kuşatmada kendine biçilen rolü uygulamak için Ukrayna ile yakın ilişkiler kurmakta, Karadeniz’i bir emperyalist kuşatma bölgesi haline getirmeye çalışmaktadır. Bu memleketten, bu coğrafyadan emperyalizmi kovmak için emperyalizmin işbirlikçilerine karşı mücadele etmek biz devrimci gençliğin vazifesidir. 

Biz gücümüzü tarihimizden, bu topraklarda emperyalizme karşı mücadeleyi yükselten devrimci gençlikten alıyoruz. Biz gücümüzü 68’de Amerikan 6. Filosunu Dolmabahçe’de denize dökenlerden, “Kahrolsun Amerika!” sloganını bu topraklara kazıyanlardan, Denizler’den alıyoruz. 6. Filoyu denize dökenlerin izinde, emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltiyoruz. Emperyalistlere geçit vermemek için mücadele ediyoruz, ABD Karadeniz’den defol diyoruz!

Kahrolsun ABD emperyalizmi! ABD Karadeniz’den defol!