Dolmabahçe’de 6 Mayıs anması: Gençlik emperyalizme ve kapitalizme karşı görev başında!

6 Mayıs 1972’de askeri diktatörlük Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı idam etmiş, 68 devrimci gençliğinin mücadelesinin önderlerini katlederek bu mücadeleye son vermek istemişti. Gençlik örgütleri; Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in idamlarının 48. yılında Dolmabahçe’de buluşarak, emperyalistlere ve işbirlikçilerine karşı mücadelenin devam ettiğini, zafere kadar edeceğini bir kez daha hatırlattı.

6 Mayıs saat 13:00’de Dolmabahçe önünde toplanan gençlik örgütleri, “Emperyalizme karşı Denizlerin izinde! Umut Sosyalizmde!” yazılı pankartın altında, ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada gençlik örgütleri; Denizlerin mücadelesini, Zap Suyu’nda inşa ettikleri kardeşlik köprüsünü, köylü mitingleri ve işçi mücadelelerine verdikleri desteği ve her daim emekçi halkın yanında olduklarını hatırlattı. Bu mirasa sahip çıkmanın, emekçi halkın sağlığı ve geleceği için mücadeleye atılmanın gençliğin görevi olduğunu vurguladılar. Açıklamanın ardından gençler sıkılı yumruklarıyla Gündoğdu marşını okudu ve 68 gençliğinin Amerikan 6. Filo’sunu denize döktüğü Dolmabahçe sahilinden denize bıraktıkları karanfillerle devrimci önderler Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i andı.

Devrimci İşçi Partili Öğrenciler, eylem boyunca “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo’yu unutmayın!” ve “Emperyalizme ve kapitalizme karşı gençlik görev başında!” yazılı dövizler taşıyarak, bütün gençliği 68 gençliğinin mirasına sahip çıkmaya, görev başına çağırdı.