İstanbul Ejot Tezmak’tan bir işçi: Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam!

ejot

Merhaba arkadaşlar, ben İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Ejot Tezmak fabrikasında çalışan bir metal işçisiyim. Fabrikamız MESS grup toplu sözleşmesine bağlı, bu günlerde birçok işçi kardeşimizin olduğu gibi bizlerin de ilk gündemi toplu sözleşme görüşmeleri.

Şu an MESS ile sendikamız arasında görüşmeler sürüyor. Geçtiğimiz günlerde MESS tarafından sendikamıza %35 gibi işçileri sefalet ücretine mahkûm etmek isteyen bir teklif yapıldı. Son altı aylık enflasyonun %37 olması beklenirken, yıllık enflasyon %60 düzeyine gelmişken, patronların bize dayatmaya çalıştığı, bizleri açlığa sefalete mahkûm edecek bu rakamlar kabul edilebilir değildir. Tabii ki, bu teklifi kabul etmeyeceğimizi onlar da gayet iyi biliyorlar ama her toplu sözleşme öncesi aynı oyunu oynuyorlar.

Biz işçilerin, MESS sürecinin başından sonuna kadar patronların oyunlarına, tehditlerine boyun eğmemesi gerekiyor. Bize dayatılmaya çalışılan sahte rakamlara, sefalet ücretlerine karşı birliğimizi korumalı, ekmeğimiz için mücadelemizi büyütmeliyiz. Biz işçiler şunu çok iyi bilmeliyiz ki bizler bu ülkenin lokomotifiyiz. Bizim bugün mücadeleyle açacağımız bu yol önümüzdeki süreçte kıdem tazminatı başta olmak üzere işçilere yapılacak tüm saldırılara karşı kalemiz olacaktır. Bu yüzden ayrı gayrı demeden, sendika ayrımı gözetmeksizin bu mücadelede omuz omuza verip kavgayı büyütmeliyiz. Hak ettiklerimizi alana kadar mücadeleye devam.

 

Bu yazı Gerçek gazetesinin Aralık 2023 tarihli 171. sayısında yayınlanmıştır.