ABD'nin Berkeley şehrinde Filistin ile dayanışma eylemi

ABD'nin Berkeley Üniversitesi kampüsünde Filistin ile dayanışma amacıyla "Siyah Giyen Kadınlar" (Women in Black) grubu tarafından bir eylem düzenlendi. Grubun 25 yılı aşkın bir süredir Berkeley şehrinde her hafta düzenlediği eyleme bu kez Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin Dostları militanları da katıldı. Eylemde Siyonizmi ve ırkçı İsrail devletini teşhir eden broşürler kampüsteki öğrencilere dağıtılırken tarihi Filistin topraklarının İsrail devleti tarafından işgalini gösteren bir pankart açıldı.


Dağıtılan bildirilerde İsrail devleti tarafından katledilen ve hapse atılan Filistinli çocuklardan ABD'nin Siyonizme olan maddi ve askerî desteğine kadar birçok konuda bilgi ve sloganlar yer aldı. "İsrail ırk ayrımcı (Apartheid) bir devlettir", "ABD'nin İsraile olan desteği Filistinlileri yoksullaştırmaya ve daha fazla Filistin toprağının çalınmasına neden olmaktadır" ve "Filistinli çocukların ölümüne sebep olan İsrail'e olan maddi desteği durdurun" gibi Siyonizm ile emperyalizm ilişkisini teşhir eden birçok slogan bildiriler aracılığıyla ulaştırıldı.


Üniversite öğrencileri eyleme yoğun ilgi gösterip sık sık Filistin ile dayanışma mesajlarını ilettiler. Bildiri dağıtımı esnasında Siyonistler açılan pankartın yanına bir masa kurup eylemi provoke etmeye çalıştılarsa da, eylemcilerin çok daha kalabalık olması ve Filistin Dostları'ndan yoldaşlarımızın da verdiği destek sayesinde eylem başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.